Téma měsíce září 2010

Téma měsíce pro všechny (ne)studenty

1. 9. 2010 0:00
Rubrika: úvodník | Štítky: tema:studium , z jedné vlny

Téma na tento měsíc se samo nabízí. STUDIUM - zářijové téma měsíce - totiž chtě nechtě ovlivňuje nás všechny. Buď sami studujeme, a když už ne, tak aspoň pociťujeme návrat studentů do škol v hromadných dopravních prostředcích a na ulicích. Studium ale není „jen" vzděláváním nebo nezbytnou a otravnou součástí života. Je zároveň přípravou na budoucí povolání. Ta mohou být velmi různorodá, některá stereotypní a jiná naopak velmi netypická. Často se až podivujeme nad tím, co všechno je možné studovat. My křesťané máme navíc slovo povolání spojené také se zasvěceným životem a manželstvím.

Většina z nás má se studiem spojený nejeden zážitek nebo historku. Přijměte proto, prosím, naši výzvu a podělte se s ostatními o myšlenky, které vás ve spojení se studiem nebo povoláním napadají.
Můžete je psát buď na svém blogu a okruhu svých blízkých přátel tak objasnit, proč, přestože jste například něžná dívenka, studujete jadernou fyziku, a nebo své příspěvky můžete opatřit štítkem tema:studium a objeví se přímo na stránkách tématu měsíce.

Nezapomeňte, zvláště aktivní studenti, sledovat také blog vysokoškoláci.signaly.cz, na kterém se postupně budou objevovat informace o zahajovacích mších a studentských akcích v jednotlivých městech. Pokud sami máte tip na nějakou studentskou událost, budeme vděční, když nám o ní dáte vědět.

Na závěr vám chci popřát co nejúspěšnější akademický rok, přijatelné studijní výsledky a pevné nervy do všech zkoušek, které vás čekají. :-)

Aneta Macanová (leukkippe) - šéfredaktorka signály.cz

Zobrazeno 1172×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.